Overige video's

Turkse yoghurtsoep met munt

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten Rijst (67) Kikkererwten (68)

Bereiden

  1. Klop het ei met de bloem los in een kom en voeg de yoghurt en een kwart van de bouillon al roerend toe. Verwarm dit yoghurtmengsel op een lage stand. Blijf circa 5 minuten langzaam roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, anders kan het gaan schiften.
  2. Voeg driekwart van de rijst, de rest van de bouillon, knoflook, specerijen en de helft van de kikkererwten toe en roer de soep 15-20 minuten op een lage stand.
  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de muntblaadjes. Verdeel de soep over kommen.
  4. Garneer met de rest van de rijst, kikkererwten en gebakken munt. Bestuif met een snuf paprikapoeder.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten Rijst (67) Kikkererwten (68)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.