Overige video's

Turkse stoofpot met uitjes en dadels

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper. Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe.
  2. Bak de sjalotjes 5 minuten mee. Pers de teentjes knoflook erboven. Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan.
  3. Laat de paprika en de dadels de laatste 20 minuten meestoven.Voeg de banaanplakjes de laatste 5 minuten toe.
  4. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met zilvervliesrijst of aardappelpuree.

Variatie

De dadels kunnen worden vervangen door vijgen of abrikozen.

Wijnadvies

Kies voor een jonge rode wijn: een Italiaanse Chianti of een rode Spaanse Valdepeñas. Schenk beide aan de frisse kant 15-17ºC.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.