Overige video's

Turkse pizza

10 eenvoudig lunch, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g

Voorbereiden

Meng de bloem met de gist, 250 ml water, yoghurt, zonnebloemolie en een snufje zout in een ruime kom tot een glad deeg. Kneed het deeg circa 10 minuten goed door. Laat vervolgens afgedekt circa 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Bereiden

  1. Maal in een keukenmachine de ui, paprika, tomaten en peterselie tot een grof mengsel. Meng dit door het gehakt, voeg de sambal, tomatenpuree en een scheut water toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Neem het deeg uit de kom, verdeel in 10 gelijke stukken en vorm tot bolletjes. Rol elk bolletje op een stuk bakpapier uit tot een dunne pizza en verdeel het gehaktmengsel erover.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de Turkse pizza's afgedekt 4-5 minuten totdat het gehakt gaar is en de pizza licht knapperig. Serveer de Turkse pizza met de sla en wat knoflooksaus.

Bereidingstip

Kijk voor een recept voor zelfgemaakte harissa elders op boodschappen.nl

Variatie

Serveer bij dit recept een krachtige rode wijn uit Australië: Stoney Creek Shiraz Grenache-Petit Verdot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annemarie Visser 11-06-2018
In 5 minuten, zelfs op laag vuur, wordt de bodem zwart en is het gehakt nog rauw. Eet smakelijk.. Wat een flutrecept!!