Overige video's

Tuinbonensalade met mozzarella en kruidendressing

Geniet dubbel van deze frisgroene boontjes met deze tuinbonensalade met avocado en mozzarella. Een lekkere, frisse salade voor op een zomerse avond! Ook een fijn recept om te gebruiken tijdens de barbecue.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
8 g
Vezels 12 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Kook de tuinbonen in 7-8 minuten beetgaar. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in boogjes. Besprenkel de plakjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Schep de bosui door de sla.
  2. Meng 2 eetlepels citroensap met de munt, peterselie, olijfolie, zout en peper. Giet de tuinbonen af en schep de dressing door de warme bonen.
  3. Verdeel de komkommer en avocado met het bonenmengsel en de mozzarella over de sla. Besprenkel met olijfolie.

Bereidingstip

Vervang verse tuinbonen in dit recept door 600 gram diepvriestuinbonen en kook deze 3-5 minuten.

Feta of gorgonzola is ook lekker bij deze salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
8 g
Vezels 12 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.