Overige video's

Truffelmix
Truffelmix
(2)

Truffelmix

Categorie tussendoortje
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
31 g

Voorbereiden

Verwarm de chocolade au bain-marie. Roer de slagroom en boter door de gesmolten chocolade, warm door en meng tot een geheel. Verdeel vervolgens het chocolademengsel over 3 kommetjes. Voeg aan een van de kommetjes 1 eetlepel kokos toe, aan de andere kom 1 eetlepel fijngehakte pistachenoten en aan de laatste kom de fijngehakte rozemarijn. Roer goed door en laat de 3 kommetjes met chocolade circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Schep steeds met 2 theelepels bolletjes uit de chocolade.
  2. Rol de kokosbolletjes door de overige gemalen kokos, de pistachebolletjes door de overige pistachenoten en de rozemarijnbolletjes door de cacaopoeder.

Wijnadvies

Chocolade is zeker een wijn­liefhebber. Vooral met Cream Sherry vormt het een droomcombinatie. Maar vlak ook de liefde voor cacao van Moscatel en Ruby en Tawny Port niet uit. En bij desserts met heel bittere chocolade smaakt juist rood van pure Cabernet Sauvignon heel spannend. Probeer maar eens!

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
31 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.