Overige video's

Trifle met sinaasappel en amandel
Trifle met sinaasappel en amandel
(26)

Trifle met sinaasappel en amandel

Wat een spectaculair toetje! Serveer de trifle in een glazen schaal en je ziet de laagjes extra goed. Dit nagerecht valt bij iedereen in de smaak.
Categorie desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de melk en 100 ml slagroom in een steelpan op een lage stand tot lauwwarm. Klop intussen de eidooiers, 5 eetlepels suiker, maizena en vanille door elkaar. Schenk de lauwwarme melk al kloppend bij het eimengsel. Giet dan terug in de pan en kook al roerend op een lage stand tot het mengsel ingedikt is. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in plakken. Neem een (glazen) kom en leg een laagje cake onderop. Breek plakjes cake eventueel om de hele bodem te bedekken. Giet een derde van de custard erover gevolgd door een laagje sinaasappel. Ga weer verder met cake en herhaal tot de vorm vol is. Eindig met sinaasappel. Laat de trifle minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Rooster intussen het amandelschaafsel lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Klop de overige slagroom stijf met de overige suiker. Neem de trifle uit de koelkast en garneer met de amandelen en slagroom naar wens.
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.