Overige video's

Toum
Toum
(0)

Toum

Op zoek naar een recept voor toum? Toum is Libanese knoflooksaus. Je kunt toum het best vergelijken met aioli, het is een romige, dikke knoflooksaus.
Categorie bijgerecht
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Halveer de teentjes knoflook en verwijder de (groene) kern. Pers de teentjes en meng ze met 1/2 theelepel zout. Giet het mengsel met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel koud water in een kleine blender of mengbeker en pureer glad.
  2. Giet al malend 75 ml arachide- of zonnebloemolie erbij tot een gladde saus. Giet al malend voorzichtig om en om in delen 300 ml olie en 30 ml citroensap (of 30 ml koud water) erbij tot een gladde saus. Bestrooi met een beetje fijngehakte bieslook.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.