Overige video's

Toscaanse tomatensoep met pesto

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree 2 minuten.
  2. Voeg de sjalotjes, worteltjes en knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten.
  3. Schep de rozemarijn en tomaten erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  4. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 15 minuten.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de balsamicoazijn erdoor.
  6. Pureer de soep en serveer deze in warme borden.
  7. Verdeel de ham over de soep en schep er een lepeltje pesto op.

Bereidingstip

Lekker met crostini. Bestrijk plakjes stokbrood of ciabatta met olijfolie, gemengd met geperste knoflook, en rooster ze onder een hete ovengrill.

Variatie

Vervang 100 ml bouillon eens door rode wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.