Overige video's

Toscaanse ribollita

Heb je oud brood over? Ga dan voor dit recept: Toscaanse ribollita. Een soort minestrone met brood. Handig om alle restjes in je koelkast op te maken! Deze goedgevulde soep is handig om al een dag van tevoren te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 3,9 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin het brood aan beide kanten krokant en goudbruin. Neem uit de pan en snijd eventueel in iets kleinere stukjes.
  2. Bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en prei in het bakvet op middelhoge stand, tot alle groenten zacht en gaar zijn. Voeg de tomaten toe en verwarm mee.
  3. Voeg de pesto, bouillon en linzen toe. Kook een paar minuten door om alles te verwarmen. Verdeel het brood over 4 kommen en giet de soep erop. Garneer met basilicum.

Bereidingstip

Deze stevige soep is perfect om al een dag van tevoren te maken. Alle smaken trekken dan lekker in. Verwarm opnieuw en genieten maar.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 3,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.