Overige video's

Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella
Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella
(11)

Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella

Op een drukke zaterdag wil je het jezelf niet al te moeilijk maken in de keuken. Zo’n gevulde omelet met groenten en bonen is dan de ideale maaltijd.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
12 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Breng de tomaatjes met de balsamicoazijn en peper aan de kook. Laat op een lage stand 8-10 minuten inkoken, zodat de azijn en de rest van het vocht verdampt en er een dikke saus ontstaat. Pureer deze saus eventueel met een staafmixer en schep de pesto erdoor.
  2. Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin een omelet. Bak zo nog 3 omeletten en houd afgedekt warm op een bord op een pan heet water of in een warme oven.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de Italiaanse groenten met de kruiden 6-8 minuten. Schep de laatste 2 minuten de bonen erdoor.
  4. Verdeel het groentemengsel met de mozzarella over de omeletten. Vouw dubbel en schep de tomatensaus erover.

Bereidingstip

In plaats van een Italiaanse omelet kun je ook een Thaise omelet met Thaise roerbakgroenten en gehakte koriander maken of een Chinese omelet met Chinese wokgroenten met een sausje van ketjap manis, gezeefde tomaten en gembersiroop.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
12 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.