Overige video's

Toscaans gehaktbrood

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de tomaten af, bewaar de olie voor een sladressing. Pureer de tomaten.
  2. Meng het gehakt met de tomatenpuree, de sjalotjes,het ei, de olijven en zout en peper. Kneed goed door. Voeg als de massa te vochtig is enkele eetlepels paneermeel toe.
  3. Vet de cakevorm in en schep het gehakt erin. Druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad.
  4. Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten.
  5. Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven.
  6. Bestrijk de plakken brood met olijfolie waaraan knoflook is toegevoegd en leg ze de laatste 15 minuten naast de cakevorm in de oven.
  7. Laat het gehakt in de cakevorm iets afkoelen en snijd het daarna in dikke plakken. Serveer met het ciabattabrood.

Wijnadvies

Sensi Chianti

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.