Overige video's

Toscaans gehaktbrood met pancetta

Probeer eens Toscaans gehaktbrood! Niet zo moeilijk om te maken als je denkt en ook nog eens superlekker. Binnen 20 minuten staat dit gerecht in de oven. De leftovers gebruik je de volgende dag voor een lekker broodje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1115 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 78 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
27 g
Vezels 7 g
Zout 3,4 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Week het brood in de melk. Kneed het gehakt met de Italiaanse kruiden, zout, peper, ui, knoflook door het uitgeknepen brood en de eieren.
  2. Bekleed de cakevormen met pancetta en laat over de rand hangen. Schep een derde van het gehakt in de vormen en strijk glad met een vochtige lepel.
  3. Leg daarop de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en basilicumblaadjes. Verdeel daarover de helft van het overige gehakt, de rest van de paprika en mozzarella en dan de rest van het gehakt.
  4. Vouw de pancetta over het gehakt en gaar de gehaktbroden 35-40 minuten in het midden van de oven.
  5. Verhit intussen een scheutje olijfolie en roerbak hierin de Italiaanse groenten. Besprenkel de tomaten met olie, bestrooi met zout en rooster ze in een grill- of koekenpan.
  6. Giet het overtollige vet uit de cakevormen. Laat 1 gehaktbrood afkoelen voor dag 2. Snijd het andere gehaktbrood in plakken en serveer warm met de groenten en tomaten. Garneer met basilicum.

Bereidingstip

Serveer op dag 2 voor een Italiaanse broodje plakken koud gehaktbrood op focaccia of ciabatta met een pluk rucola, olijfolie en balsamicoazijn of pesto. Je kunt er dan met meer mensen van eten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1115 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 78 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
27 g
Vezels 7 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.