Overige video's

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g
Hoofdingrediënten Pesto (79) Rundergehakt (145)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  2. Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
  3. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  4. Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
  5. Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
  6. Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.

Variatie

Maak een Mexicaanse versie door het gehakt te mengen met 1 rode of gele paprika in blokjes, 1 eetlepel chilipoeder of 1 blikje maïs (ca. 180 gram) en tacokruiden. Serveer er tacosaus of hotketchup bij.

Wijnadvies

Vanwege het Italiaanse karakter ook rood uit dat land: Chianti Sensi is een mooie begeleider.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g
Hoofdingrediënten Pesto (79) Rundergehakt (145)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.