Tortillatulband met zoete-aardappelchili
- 200 gram zoete aardappels (in blokjes)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 gram kidneybonen (uitgelekt, blik)
- 150 gram mais (uitgelekt, blik)
- 5 tortillawraps (gehalveerd)
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 250 gram zure room
- 2 eetlepels tacosaus
- 1 handje cherry-/kerstomaatjes
- 1 handje koriander
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Eet vanavond aardappels
Bekijk de recepten
Maar dan eens anders!
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de kerrie, paprikapoeder en tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de zoete aardappel, kidneybonen en tweederde van de mais toe en breng op smaak met zout en peper. Laat op een lage stand pruttelen.
- Leg intussen de gehalveerde tortilla's dakpansgewijs in de tulbandvorm, zodat de vorm volledig bedekt is.
- Strooi de geraspte kaas in devcorm en verdeel de helft van de zure room erover. Schep vervolgens de aardappelchili in de tulbandvorm. Schep niet helemaal vol, zodat je nog voldoende tortilla over hebt om de tulband dicht te maken.
- Vouw de bovenkant van de tulband dicht en druk stevig aan. Leg eventueel iets erop om de tortilla goed dicht te drukken, bijvoorbeeld een lepel.
- Bak de tulband in de oven (180ºC) in circa 20 minuten stevig en goudbruin. Neem uit de oven en keer voorzichtig om op een bord. Serveer met de overige zure room, tacosaus, tomaatjes, overige mais en de koriander.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 780 kcal |
Koolhydraten | 90 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 15 g |
Vezels | 16 g |
Zout | 2,8 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 6 van 2020
Reviews
Gerustgestelde Gerda
18-06-2020
Hartelijk dank voor de snelle reactie! :) De taart was verder heerlijk!
Redactie Boodschappen
17-06-2020
De oventemperatuur is toegevoegd, dit moet 180ºC zijn.
Gefrustreerde Gerda
17-06-2020
Waarom staat er zowel in het boodschappen magazine als in het online recept een oven temperatuur? 120 of 220 C?!
Gerustgestelde Gerda
18-06-2020
Hartelijk dank voor de snelle reactie! :) De taart was verder heerlijk!
Lees meer
Redactie Boodschappen
17-06-2020
De oventemperatuur is toegevoegd, dit moet 180ºC zijn.
Lees meer
Gefrustreerde Gerda
17-06-2020
Waarom staat er zowel in het boodschappen magazine als in het online recept een oven temperatuur? 120 of 220 C?!
Lees meer
Soortgelijke recepten

Tortillatulband met zoete-aardappelchili
Waardering:
Waardeer:

Eet vanavond aardappels
Bekijk de recepten
Maar dan eens anders!
- 200 gram zoete aardappels (in blokjes)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 gram kidneybonen (uitgelekt, blik)
- 150 gram mais (uitgelekt, blik)
- 5 tortillawraps (gehalveerd)
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 250 gram zure room
- 2 eetlepels tacosaus
- 1 handje cherry-/kerstomaatjes
- 1 handje koriander
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de kerrie, paprikapoeder en tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de zoete aardappel, kidneybonen en tweederde van de mais toe en breng op smaak met zout en peper. Laat op een lage stand pruttelen.
- Leg intussen de gehalveerde tortilla's dakpansgewijs in de tulbandvorm, zodat de vorm volledig bedekt is.
- Strooi de geraspte kaas in devcorm en verdeel de helft van de zure room erover. Schep vervolgens de aardappelchili in de tulbandvorm. Schep niet helemaal vol, zodat je nog voldoende tortilla over hebt om de tulband dicht te maken.
- Vouw de bovenkant van de tulband dicht en druk stevig aan. Leg eventueel iets erop om de tortilla goed dicht te drukken, bijvoorbeeld een lepel.
- Bak de tulband in de oven (180ºC) in circa 20 minuten stevig en goudbruin. Neem uit de oven en keer voorzichtig om op een bord. Serveer met de overige zure room, tacosaus, tomaatjes, overige mais en de koriander.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Gerustgestelde Gerda
18-06-2020
Hartelijk dank voor de snelle reactie! :) De taart was verder heerlijk!
Redactie Boodschappen
17-06-2020
De oventemperatuur is toegevoegd, dit moet 180ºC zijn.
Gefrustreerde Gerda
17-06-2020
Waarom staat er zowel in het boodschappen magazine als in het online recept een oven temperatuur? 120 of 220 C?!
Gerustgestelde Gerda
18-06-2020
Hartelijk dank voor de snelle reactie! :) De taart was verder heerlijk!
Lees meer
Redactie Boodschappen
17-06-2020
De oventemperatuur is toegevoegd, dit moet 180ºC zijn.
Lees meer
Gefrustreerde Gerda
17-06-2020
Waarom staat er zowel in het boodschappen magazine als in het online recept een oven temperatuur? 120 of 220 C?!
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 780 kcal |
Koolhydraten | 90 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 15 g |
Vezels | 16 g |
Zout | 2,8 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 6 van 2020