
Tortillataart met nachochips
Wil je Mexicaans eten, maar wil je eens wat anders uitproberen? Ga dan voor deze geweldige tortillataart met nachochips. Een echte eyecatcher tijdens een Mexicaans diner.
Waardering:
Waardeer:
Tortillataart met nachochips
Wil je Mexicaans eten, maar wil je eens wat anders uitproberen? Ga dan voor deze geweldige tortillataart met nachochips. Een echte eyecatcher tijdens een Mexicaans diner.
- 4 eetlepels arachideolie of
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 winterwortels (geschild, in kleine blokjes)
- 500 gram broccoli (in miniroosjes)
- 2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 gram mais (uitgelekt, blik)
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 750 gram rundergehakt
- 400 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
- 8 tortillawraps (25 cm ø)
- 250 milliliter demi crème fraîche
- 400 gram belegen kaas (geraspt)
- circa 200 gram tortillachips naturel (zak)
- tacosaus (potje) of
- hotketchup
Benodigdheden
- springvorm (26 cm ø)
- lage ovenschaal
Overige tijden
- 20 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortel, broccoli, paprika en knoflook.
- Schep de maïs en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erdoor.
- Bak in de rest van de olie het gehakt met de rest van de Mexicaanse kruiden, zout en versgemalen peper rul.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en roer tot een dikke vleessaus.
- Leg de tortillawraps, besprenkeld met een beetje water, even in de warme oven zodat ze wat soepeler worden. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm. Verdeel daarover een laagje van het groentemengsel. Leg daarop een tweede tortilla die dun bestreken is met crème fraîche. Verdeel daarover een laagje gehaktsaus en strooi er geraspte kaas over.
- Herhaal deze laagjes en eindig met geraspte kaas. Zet de taart 20 minuten in het midden van de oven.
- Leg de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel daarover de tacosaus. Strooi de rest van de kaas erover en zet deze nachos de laatste 10 minuten in de oven bij de taart tot de kaas gesmolten is.
- Snijd de tortillataart in punten en serveer de nachos erbij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1205 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 55 g |
Vet Waarvan verzadigd |
69 g 32 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2014
Reviews
Leonie
24-01-2020
Het ziet er spectaculair uit, is super smakelijk en er zit nog een hoop groenten in ook!
Leonie
24-01-2020
Het ziet er spectaculair uit, is super smakelijk en er zit nog een hoop groenten in ook!
Lees meer
Soortgelijke recepten

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
- 4 eetlepels arachideolie of
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 winterwortels (geschild, in kleine blokjes)
- 500 gram broccoli (in miniroosjes)
- 2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 gram mais (uitgelekt, blik)
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 750 gram rundergehakt
- 400 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
- 8 tortillawraps (25 cm ø)
- 250 milliliter demi crème fraîche
- 400 gram belegen kaas (geraspt)
- circa 200 gram tortillachips naturel (zak)
- tacosaus (potje) of
- hotketchup
Benodigdheden
- springvorm (26 cm ø)
- lage ovenschaal
Overige tijden
- 20 minuten oventijd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortel, broccoli, paprika en knoflook.
- Schep de maïs en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erdoor.
- Bak in de rest van de olie het gehakt met de rest van de Mexicaanse kruiden, zout en versgemalen peper rul.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en roer tot een dikke vleessaus.
- Leg de tortillawraps, besprenkeld met een beetje water, even in de warme oven zodat ze wat soepeler worden. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm. Verdeel daarover een laagje van het groentemengsel. Leg daarop een tweede tortilla die dun bestreken is met crème fraîche. Verdeel daarover een laagje gehaktsaus en strooi er geraspte kaas over.
- Herhaal deze laagjes en eindig met geraspte kaas. Zet de taart 20 minuten in het midden van de oven.
- Leg de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel daarover de tacosaus. Strooi de rest van de kaas erover en zet deze nachos de laatste 10 minuten in de oven bij de taart tot de kaas gesmolten is.
- Snijd de tortillataart in punten en serveer de nachos erbij.
Reviews
Leonie
24-01-2020
Het ziet er spectaculair uit, is super smakelijk en er zit nog een hoop groenten in ook!
Leonie
24-01-2020
Het ziet er spectaculair uit, is super smakelijk en er zit nog een hoop groenten in ook!
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1205 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 55 g |
Vet Waarvan verzadigd |
69 g 32 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2014