Overige video's

Tortillataart met nachochips

Wil je Mexicaans eten, maar wil je eens wat anders uitproberen? Ga dan voor deze geweldige tortillataart met nachochips. Een echte eyecatcher tijdens een Mexicaans diner.
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortel, broccoli, paprika en knoflook.
  2. Schep de maïs en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erdoor.
  3. Bak in de rest van de olie het gehakt met de rest van de Mexicaanse kruiden, zout en versgemalen peper rul.
  4. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer tot een dikke vleessaus.
  5. Leg de tortillawraps, besprenkeld met een beetje water, even in de warme oven zodat ze wat soepeler worden. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm. Verdeel daarover een laagje van het groentemengsel. Leg daarop een tweede tortilla die dun bestreken is met crème fraîche. Verdeel daarover een laagje gehaktsaus en strooi er geraspte kaas over.
  6. Herhaal deze laagjes en eindig met geraspte kaas. Zet de taart 20 minuten in het midden van de oven.
  7. Leg de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel daarover de tacosaus. Strooi de rest van de kaas erover en zet deze nachos de laatste 10 minuten in de oven bij de taart tot de kaas gesmolten is.
  8. Snijd de tortillataart in punten en serveer de nachos erbij.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Leonie 24-01-2020
Het ziet er spectaculair uit, is super smakelijk en er zit nog een hoop groenten in ook!