Overige video's

Tortillapizza met kip en salami

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
9 g

Bereiden

  1. Leg de tortilla's naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de kipfilet en salami toe en bak deze 8-10 minuten mee.
  3. Meng de gezeefde tomaten met de gehakte koriander, zout en peper. Bestrijk de tortilla's met dit mengsel.
  4. Voeg zout en peper bij het kipmengsel en verdeel dit over de tortilla's.
  5. Leg de mozzarella erop en bak de pizza's 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze gegarneerd met blaadjes koriander.

Variatie

Neem in plaats van bloemtortilla's naanbrood of dunne snee­tjes witbrood. Vervang salami door chorizo, koriander door basilicum en mozzarella door feta.

Wijnadvies

Lekker met Italiaans rood zoals Chianti van Sensi of wat lichter de Bardolino van Villa Mondi. Rosé biedt ook een keur aan smakelijke mogelijkheden: Vega Libre, landenwijn Zuid-Afrika of Jean Sablenay Cabernet Rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.