Overige video's

Torta verde met spinazie

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Kook de rijst bijna gaar en giet af door een zeef. Meng de bloem met 2-3 eetlepels olijfolie, een snuf zout en 150 ml water.
  2. Kneed een paar minuten tot een soepel deeg. Dek af en laat rusten.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie in porties slinken. Schep in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
  4. Hak de spinazie fijn en meng goed met de rijst, sjalot, knoflook, oregano, kaas en eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het deeg weer door en snijd in 2 stukken.
  6. Rol een deel uit tot een lap iets groter dan de bakplaat en laat de randen overhangen. Rol het andere stuk ook uit tot een lap.
  7. Verdeel de spinazievulling over het deeg en leg de andere deeglap eroverheen. Snijd overhangend deeg bij.
  8. Vouw de randen van de onderste deeglap over de bovenste rand en knijp bij elkaar. Bestrijk het deeg met ei en bak onder in de oven in circa 30 minuten gaar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.