Overige video's

Toren van chocosoesjes

8 gemiddeld desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (103)

Bereiden

  1. Breng de room tegen de kook aan. Giet deze over de witte chocolade en laat 2 minuten staan. Klop de room met de chocolade dikker en meng de likeur erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Plak de soesjes met het chocolademengsel op elkaar tot een piramide.
  3. Verdun het chocolademengsel als dit te dik is met nog een beetje room en sprenkel het over de soesjesberg. Schep bolletjes sorbetijs op de schaal in een ring rond de soesjes.
  4. Pof de mihoen door deze kort te frituren. Zet de gepofte mihoen op de top van de soesjesberg en bestrooi royaal met poedersuiker.

Bereidingstip

Zo'n bergje gepofte mihoen maakt de soesjestoren extra feestelijk: kleine moeite, groots effect! Maar als je geen zin hebt om te frituren dan kun je de soesjes ook bestrooien met geroosterd amandelschaafsel of andere gebaksdecoratie naar keuze.

Vervang het ijs door door stracciatella- of chocolade-ijs.

Gebruik voor dit recept kant-en-klare chocoladesoesjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (103)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.