Overige video's

Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g

Bereiden

  1. Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
  2. Meng de tonijn met de helft van de eieren, paprika, uitjes, olijven en maïs.
  3. Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje en de knoflook in de olijfolie.
  4. Schep, van de warmtebron af, de andere ingrediënten van de dressing erdoor.
  5. Spatel de lauwwarme dressing door de salade. Serveer de salade in een kom of op een schaal bestrooid met de feta en gegarneerd met de halve tomaten en de rest van de eieren.
  6. Lekker met Turks brood of pitabrood.

Variatie

Tonijn uit blik kan worden vervangen door blokjes geroosterde verse tonijn. In plaats van maïskorrels kunnen ook minimaïskolfjes worden gebruikt.

Wijnadvies

Een frisse en smaakvolle salade die vraagt om een frisse, volle witte wijn. Kies voor een Zuid-Afrikaanse of Australische witte wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.