Overige video's

Tonijnenvelopjes
Tonijnenvelopjes
(2)

Tonijnenvelopjes

Een blikje tonijn is altijd handig om op voorraad te hebben. Zo maak je in een handomdraai een lekkere lunch. Zoals deze bladerdeeghapjes met tonijn. Ook lekker als snack tijdens de borrel.
Categorie lunch, snack
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door. Meng de tonijn met de prei, doperwten, paprika, paprikapoeder en pepersaus naar smaak. Verdeel deze vulling over de helft van de driehoeken.
  2. Bestrijk de deegrandjes met ei. Vouw de deegpunten naar elkaar toe tot kleine driehoeken en druk de deegnaden dicht met een vork. Prik de bovenkant van het deeg in.
  3. Bestrijk de envelopjes met ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in 20­-25 minuten gaar en goudbruin. Lekker met chili­ of barbecuesaus.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.