Overige video's

Tonijnburger met ingelegde komkommer en wasabi-mayo

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Limoen (336)

Voorbereiden

Verwarm in een steelpannetje de azijn met de suiker en 50 ml water totdat de suiker is opgelost. Laat even afkoelen. Schenk het azijnmengsel over de kom­ kommer en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

  1. Meng de tonijn met het ei, paneermeel, de bosui, koriander en limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper en maak er met vochtige handen 4 burgers van.
  2. Verhit de olie en bak hierin de burgers in 5­6 minuten rondom goudbruin. Meng de mayonaise met de wasabi.
  3. Gril de broodjes op de snijkant. Serveer de burgers op de broodjes en garneer de tonijnburgers met ingelegde komkommer en wasabi­mayonaise.

Bereidingstip

Laat in dit recept de wasabi eventueel weg voor een wat minder pittige mayonaise.

Wijnadvies

Tonijn is altijd een goede match met Italia Pinot Grigio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Limoen (336)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.