Overige video's

Tonijnburger met chilimayo
Tonijnburger met chilimayo
(0)

Tonijnburger met chilimayo

Dit is een lunch voor kampioenen: een tonijnburger op een Italiaanse bol met - ja, je leest het goed - chips. Als dat geen feestlunch wordt!
Categorie lunch, klein gerecht, bijgerecht
Personen 2 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1195 kcal
Koolhydraten 103 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
69 g
11 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g

Bereiden

  1. Giet de tonijn af en meng met de helft van de ui, bleekselderij, broodkruim, ei en 1 eetlepel chilisaus. Vorm 2 burgers. Meng de rest van de chilisaus met de mayonaise en houd apart.
  2. Snijd de broodjes open. Schaaf de komkommer in lange linten. Verdeel de komkommer en tomaat over de onderste broodhelften. Bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie en bak de tonijnburgers 2 minuten per kant. Leg ze op de broodjes. Schep 1 eetlepel chilimayonaise erop en bestrooi met de rest van de ui. Serveer met de chips en de rest van de chilimayonaise.

Bereidingstip

Voeg 2 fijngehakte ansjovisfilets en 1 eetlepel kappertjes toe aan de tonijn.

Vervang de chilisaus in dit recept door 2 eetlepels pesto. Meng ½ eetlepel door het tonijnmengsel en de rest door de mayonaise.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1195 kcal
Koolhydraten 103 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
69 g
11 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.