Overige video's

Tonijn uit de oven

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Hoofdingrediënten Tonijn (33)

Bereiden

  1. Snijd 2 repen van de schil van de citroen af en pers er 3 eetlepels sap uit. Pluk de peterselie van de steeltjes en hak het blad met de oregano, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de knoflook en de citroenschil in de foodprocessor klein. Meng er het citroensap, de olie en wat zout en peper door.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tonijnmoten in de ovenschaal. Verdeel er het peterseliemengsel over. Bestrooi met het broodkruim en zet de schaal circa 10 minuten in de hete oven. De juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van de moten; de tonijn moet net gaar zijn.
  3. Geef er bijvoorbeeld sperzieboontjes bij die zijn gaargekookt en opgeschud met olijfolie, fijngesneden basilicum, blokjes gepelde tomaat en wat zout en peper.

Wijnadvies

Lekker met een van stevig fruit voorziene Bardolino uit het Italiaanse Veneto. Beaujolais is een uitstekend Frans alternatief. Serveer ze rond 14°C.

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Hoofdingrediënten Tonijn (33)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.