Overige video's

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
4 g

Bereiden

  1. Pureer de helft van de rucola met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing en zet apart.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wrijf een schaal in met de knoflook.
  3. Snijd de rest van de rucola grof en leg deze in de schaal. Voeg de pijnboompitten, cannellinibonen, kerstomaten, de helft van de bosui, de tonijn en de rucoladressing toe en meng luchtig.
  4. Bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met ciabatta en de rest van de olijfolie met zeezout.

Variatie

In plaats van cannellinibonen zijn witte bonen, sperziebonen, doperwten en mais ook lekker. Tonijn kan worden vervangen door gerookte makreel of forel. Voeg een 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden en 50 gram olijven extra toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.