Overige video's

Tompouce

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Bestrijk het deeg met het ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk dit ook met ei en leg het laatste vel erop.
  3. Bestrijk ook dit met ei en snijd het deegvel met een pizza­snijder in 8 gelijke stukken (driehoek, vierkant, rechthoek of ruit).
  4. Bestrooi ze met een derde van het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Roer ondertussen de mascar­pone los met de citroenrasp, sap en honing.
  6. Leg op elk bord een filokoekje en verdeel hierover de mascarpone.
  7. Bestrooi met de rest van de amandelen, leg het andere filokoekje erbovenop en bestrooi met poedersuiker.

Bereidingstip

Lekker met vers fruit en munt.

Variatie

Je kan van deze tompouce ook een versie met meerdere lagen maken.

Wijnadvies

Kies een zoete wijn, Neirano Asti Spumante is altijd goed. En niet te vergeten Yellow Tail Moscato. Maar ook Portly sweet white is graag in de buurt van een tompouce te vinden.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.