Overige video's

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter.
  2. Strooi de dille over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter.
  3. Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone.
  5. Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op of ertegenaan. Serveer direct.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Adrienne van der Pluijm 25-12-2018
Dit was een superlekker recept met een heerlijke krokante tompouce. Een zuurtje en een zoetje lekker licht om te eten.
Adrienne van der Pluijm 25-12-2018
Dit was een superlekker recept met een heerlijke krokante tompouce. Een zuurtje en een zoetje lekker licht om te eten.
Adrienne van der Pluijm 25-12-2018
Dit was een superlekker recept met een heerlijke krokante tompouce. Een zuurtje en een zoetje lekker licht om te eten.