Overige video's

Tomatentartelette
Tomatentartelette
(9)

Tomatentartelette

Een tartelette is de basis voor zo ongeveer iedere lekkere taart. Deze tomatentartelette is ideaal als voorgerecht of als lunchgerecht, maar je kunt hem ook prima serveren als snack tijdens de borrel!
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 2,2 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 200ºC. Rol het deeg uit op de bakplaat en leg de tomaatjes met de bolle kant naar boven op het deeg. Verdeel de ansjovis, sjalot en knoflook ertussen. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met de oregano en serveer direct.

Bereidingstip

Vervang de snoeptomaatjes in dit recept door romatomaten, in kwarten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jannie 31-08-2021
Heerlijk!!
Jannie
31-08-2021
Heerlijk!!