Overige video's

Tomatensorbet met balsamico

Tomatenijs maken? Waarom niet! Maak indruk op je gasten met dit verrassende recept. Lekker fris, zomers en zout tegelijkertijd!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 100 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de suiker met de wijn of 100 ml water circa 2 minuten op een lage stand tot een siroop. Laat afkoelen.
  2. Pureer de tomaten in de keukenmachine helemaal fijn. Roer de suikersiroop erdoor. Scheur de basilicum in reepjes en schep door de tomaten. Giet over in de bevroren mengkom van de ijsmachine en draai in circa 30 minuten tot een smeuïg ijs. Bewaar het ijs tot gebruik in de diepvries.
  3. Schep bollen van het ijs en druppel een beetje balsamico erover. Garneer met extra basilicum.

Bereidingstip

Zonder ijsmachine kun je deze tomatensorbet ook maken. Giet het tomatenmengsel dan in een afsluitbare (diepvries)bak en zet in de diepvries. Roer elk half uur met een vork door, tot het ijs stevig genoeg is.

Voedingswaarde p.p.
Energie 100 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.