Overige video's

Tomatensoep

Deze tomatensoep staat binnen 25 minuten op tafel, wat wil je nog meer? Het recept is makkelijk om te maken en mensen van alle leeftijden zijn dol op tomatensoep! Serveer met een stukje brood, lekker!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree, de knoflook en de ui op een lage stand.
  2. Breng op smaak met zout, peper en de suiker en blijf circa 5 minuten roeren tot de ui zacht is.
  3. Voeg de bouillontabletten, de tomaten en 750 ml kokend water toe en roer goed door.
  4. Laat de soep met het deksel op de pan circa 15 minuten koken op een lage stand.
  5. Verwijder intussen het vel van de saucijzen en snijd het vlees in plakjes van circa ½ centimeter.
  6. Rol van de plakjes ronde balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de balletjes op een lage stand gaar. Schep tussendoor steeds om.
  7. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de gehaktballetjes toe en roer goed door. Lekker met brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.