Overige video's

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

15 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
14 g

Bereiden

  1. Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  2. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
  3. Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
  4. Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  5. Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
  6. Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  8. Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Bereidingstip

Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.

Variatie

In plaats van pancetta zijn gehaktballetjes ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.