Overige video's

Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205) Rundergehakt (144)

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en laurierblaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee.
  2. Schep de gember, tomaten en tijm erdoor en smoor 8-10 minuten.
  3. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  4. Vorm intussen kleine balletjes van het gehakt, komijn, eidooier, paneermeel, zout en peper.
  5. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes 5-7 minuten. Bind de soep met maizena aangelengd met de melk.
  6. Rooster het stokbrood, bestreken met olijfolie gemengd met knoflook en koriander, in een hete grillpan of onder de ovengrill. Serveer bij de soep.
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205) Rundergehakt (144)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.