Overige video's

Tomatenrisotto met salami en zeevruchten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g

Bereiden

  1. Meng de tomatenblokjes met sap door de bouillon. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Bak de salami circa 2 minuten mee.
  2. Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Blus eventueel af met een scheutje rode wijn. Voeg een soeplepel tomatenbouillon toe en verwarm al roerend totdat deze is opgenomen door de rijst.
  3. Schep een deel van de zeevruchten erdoor. Herhaal dit tot de rijst smeuïg is.
  4. Voeg de rest van de olijfolie toe en serveer bestrooid met de bosuitjes. Lekker met citroen.

Bereidingstip

Vervang de zeevruchtenmix door gekookte mosselen.

Neem in plaats van de salami reepjes rauwe ham.

Overgebleven rijst kun je makkelijk verwerken tot ‘arancini', gefrituurde risottoballetjes. Laat de risotto afkoelen. Meng de rijst met Parmezaanse kaas, een geklopt ei en zout en peper naar smaak. Rol balletjes van de risotto en wentel ze achtereenvolgens door bloem, een losgeklopt ei en paneermeel. Verhit olie in een grote pan. Frituur de borrelhapjes in circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.