Overige video's

Tomatenrisotto met mozzarella
Tomatenrisotto met mozzarella
(6)

Tomatenrisotto met mozzarella

Met risotto kun je eindeloos variëren. Probeer vanavond eens deze tomatenrisotto! De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 2,7 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui circa 3 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak deze glazig. Voeg de tomatenblokjes en een derde van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer een scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten met de rest van de bouillon. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  3. Roer de pesto door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in borden. Scheur de mozzarella erboven en garneer met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.