Overige video's

Tomatenmousse met basilicumolie

4 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Tomaat (213)

Voorbereiden

Week de gelatine in koud water. Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de bolle kant kruislings in en leg ze 20 seconden in het kokende water. Schep ze eruit en leg in een bak koud water. Trek het vel eraf en snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadlijsten en pureer het vruchtvlees glad. Knijp de gelatine uit, los op in 1-2 eetlepels heet water en roer dit door het tomatenvocht. Klop de slagroom stijf met een snuf zout. Klop het eiwit stijf met een snuf peper. Spatel een deel van de slagroom door het tomatensap en spatel vervolgens de rest van de slagroom en het eiwit erdoor. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Pureer intussen de basilicum met de olijfolie en een snufje zout helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan.
  2. Giet door een fijne zeef boven een kom. Bewaar de gemalen basilicum in de zeef eventueel als smaakmaker voor soep of saus.
  3. Schep met 2 natte lepels quenelles van de tomatenmousse en garneer met een paar druppels van de basilicumolie.

Bereidingstip

Serveer deze luchtige mousse van tomaat zo als amuse, of maak wat meer en laat opstijven in kleine glaasjes om leeg te lepelen.

Ook heel lekker: tomatenmousse als spread op een toastje.

Wijnadvies

Combineer dit recept met een lichtgekoelde rode wijn: Mastio della Loggia Bardolino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Tomaat (213)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.