Overige video's

Tomatencremesoep met ballen

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g

Bereiden

  1. Meng het broodkruim, zout en versgemalen peper door het gehakt, vorm er kleine balletjes van en houd ze apart.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tomaten, ui, wortel, enkele takjes peterselie en foelie circa 5 minuten.
  3. Voeg de bouillon en 1 theelepel zout toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  4. Pureer de soep of wrijf deze door een zeef en schenk in een kom of kan.
  5. Smelt de boter in de soeppan. Voeg de bloem toe, roer en bak zachtjes circa 2 minuten. Giet de soep er al roerend, in gedeelten bij tot het geheel gaat binden.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes circa 10 minuten mee.
  7. Hak de rest van de peterselie fijn. Schenk de kookroom bij de soep en bestrooi met de gehakte peterselie.

Variatie

Oosters: vervang de peterselie door ringetjes bosui. Laat de foelie weg en roer 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal badjak en 2 eetlepels sojasaus door de soep. Vervang de gehaktballetjes door 100 gram gerookte kipreepjes of oesterzwammen. Italiaans: laat de foelie en gehaktballetjes weg en voeg 1 eetlepel pesto, 100 gram rauwe ham, in reepjes, 1 theelepel gehakte rozemarijn en een scheutje balsamicoazijn toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.