Overige video's

Tomatenbouillon met basilicum-yoghurtijs

4 moeilijk voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g

Voorbereiden

Pureer met een staafmixer de basilicum met het citroensap en de olijfolie glad. Klop de yoghurt en slagroom in een kom met een garde goed los en klop het basilicummengsel gelijkmatig erdoorheen. Breng op smaak met zout. Schep in een afsluitbaar bakje en zet minimaal 2 uur in de diepvries. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Halveer de tomaten voor de bouillon en leg ze met het snijvlak op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout, de knoflook en kruiden. Rooster circa 20 minuten in de oven. Neem uit de oven en verwijder de laurier. Pureer de tomaten helemaal fijn en voeg de azijn toe. Zet een fijne zeef op een pan en leg hier de schone, vochtige doek in. Giet de tomatenpuree erin en laat 1 uur helemaal uitlekken. Breng de uitgelekte bouillon indien nodig verder op smaak en zet afgedekt in de koelkast om helemaal koud te worden.

Bereiden

  1. Schep een soeplepel koude bouillon in een diep bord. Hak het blok ijs in stukken en maal in een keukenmachine tot gruis. Verdeel dit ijs over de bouillon.

Wijnadvies

Serveer bij deze tomatenbouillon Tiresia Prosecco Frizzante.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.