Overige video's

Tomaten op olie

3 gemiddeld hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1580 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
170 g
24 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Leg de stukken tomaat op de bakplaat en bestrooi met zout. Leg de salieblaadjes ertussen. Besprenkel met wat olijfolie en schuif in het midden van de oven.
  3. Laat de deur met een pollepel ertussen op een kier staan en droog de tomaten in circa 2 uur.
  4. Laat afkoelen en meng met de citroenrasp en het citroensap.
  5. Schep in brandschone afsluitbare glazen potten en schenk de olijfolie erover tot de tomaten onder staan.
  6. Bewaar de potten luchtdicht in de koelkast. De inhoud blijft in de koelkast maximaal 1 week goed.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1580 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
170 g
24 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.