Overige video's

Tomaten met kruidenkwark uit de oven

8 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de kapjes van de tomaten en snijd deze kapjes fijn. Hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  3. Meng de gehakte tomaat met de dille, peterselie, oregano, de helft van de kaas en de kwark. Vul de tomaten met het kwarkmengsel en bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Bak de tomaten in een ovenschaal 15-17 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met nog wat peterselie en peper.

Bereidingstip

Vervang de oregano door basilicum of 1 eetlepel pesto.

Ook lekker: met kruidenkwark gevulde halve paprika's. Blancheer de paprika's 2-3 minuten en laat ze voor het vullen goed uitlekken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.