Overige video's

Tofu sushi

4 gemiddeld lunch, hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bietensap en de azijn toe en roer kort door. Laat de rijst helemaal afkoelen.
  2. Snijd de tofu in repen van 1 cm. Verhit de olie en bak hierin de tofu aan twee kanten goudbruin.
  3. Bedek een velletje nori met rijst en zorg dat het hele vel bedekt is. Keer het vel om en leg met wat rijst naar beneden op een met folie bedekt (sushi)matje.
  4. Beleg in de lengte met nog wat rijst, een reepje tofu, avocado, komkommer en een beetje gember. Leg er nog een vel nori op en rol de sushi op.
  5. Snijd de rol in stukjes van circa 2 cm. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Meng de ingrediënten voor de saus en serveer de sushi met deze mierikswortel-gembersaus.

Wijnadvies

Serveer een Yellow Riesling bij dit recept.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.