Overige video's

Tofu saté

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 3,6 g

Voorbereiden

Roer voor de marinade de pindakaas los met de sojasaus. Meng het citroengras (sereh) of limoenrasp met de honing, de sambal en gember erdoor.

Bereiden

  1. Roer 2 eetlepels pindakaas los met 4 eet­lepels sojasaus. Meng het citroengras (sereh) of limoenrasp met de honing, 1 eetlepel sambal en de gember erdoor. Week de satéprikkers in water.
  2. Marineer de tofu in de marinade en rijg de blokjes aan de prikkers. Bereid intussen de saus.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels pindakaas, suiker, 1 eetlepel sambal, kokosmelk en 5 eetlepels water toe.
  4. Kook de saus circa 5 minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en peper en voeg het limoensap toe.
  5. Vet het barbecuerooster goed in en bak de spiesjes goudbruin op de barbecue op matig vuur. Of bak in de koekenpan in de rest van de olie.
  6. Giet de saus over de spiesjes en bestrooi met de koriander.

Bereidingstip

Pas op, de marinade verbrandt snel!

Wijnadvies

Dit recept combineert goed met rosé: die van Park Villa doet in dit geval graag mee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 3,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.