Overige video's

Tofu-saté met pindasaus

Lekker én zonder vlees: dit recept van tofu-saté met pindasaus. Dit gerecht is leuk om te maken tijdens een barbecue en ziet er vrolijk uit door alle verschillende kleuren op de spies.
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 1,6 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de sjalot glazig op middelhoge stand. Voeg 1 eetlepel sambal en 2 eetlepels ketjap toe en roerbak 1 minuut. Voeg de pindakaas, kokosmelk, suiker en 300 ml water toe en roer goed door. Kook deze pindasaus op een lage stand tot de gewenste dikte.
  2. Marineer intussen de blokjes paprika, tofu, courgette en mango circa 30 minuten in de rest van de sambal en ketjap. Rijg deze ingrediënten vervolgens aan spiesen.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spiesjes aan alle kanten goudbruin. Leg de spiesjes op een bord, giet de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.

Bereidingstip

Bereid dit recept op de barbecue: voeg de overige 2 eetlepels olie toe aan de marinade en rooster de spiesjes vervolgens circa 10 minuten op een hete barbecue. Week houten spiesjes eerst 10 minuten in water om verbranden te voorkomen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.