Overige video's

Tofu milanese met krieltjes en salsa verde

Lekker en vegetarisch: tofu milanese met krieltjes en salsa verde. Tofu milanese is gepaneerde tofu, lekker krokant! Een fijn recept om op een doordeweekse dag klaar te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Snijd het blok tofu eerst doormidden in de lengte en daarna in de breedte. Giet 1 eet­lepel sojasaus over elk plakje.
  2. Zet 3 borden klaar: een bord met de bloem, een bord met het ei en 1 teentje knoflook en een bord met het broodkruim met mosterdpoeder. Doop de plakken tofu eerst in de bloem en bedek goed met een dunne laag. Doop vervolgens in het ei en daarna in het broodkruim. Bedek goed.
  3. Verhit de olie en bak hierin de gepaneerde tofu aan beide kanten krokant en goudbruin. Stoom of kook de krieltjes gaar.
  4. Pureer de rest van de knoflook met de basilicum, kappertjes en het citroensap. Serveer de tofu met de krieltjes en salsa verde. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.