Overige video's

Tiramisu
Tiramisu
(31)

Tiramisu

Categorie nagerecht, desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g

Bereiden

  1. Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen.
  2. Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en leg ze in de schaal. Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later gebruik.
  3. Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken). Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel, gebonden en romig is.
  4. Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
  5. Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
  6. Klop de mascarpone goed door de eierroom. Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
  7. Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone. Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
  8. Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.

Variatie

Gebruik witte chocolade in plaats van pure, bedruppel de koekjes alleen met amaretto en strooi geroosterd amandelschaafsel tussen de laagjes. Verdeel, voor een zomerse variant, verse frambozen of aardbeien over de laagjes. Bedruppel de koekjes met limoncello in plaats van koffie. Smelt zachte karamelfudge en gebruik deze in plaats van chocolade.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.