Overige video's

Tian/Provençaalse ovenschotel van courgette, tomaat en gehakt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Smeer de vuurvaste schaal dun in met olijfolie. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt snel rul en gaar.
  2. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal. Giet de bouillon in de schaal.
  3. Leg nu om en om en dakpansgewijs de courgette- en tomaatplakken op de laag gehakt. Leg de laurierbladen tussen de plakjes en bestrooi het gerecht met tijm, knoflook, zout en peper. Garneer met olijven.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm het gerecht circa 15 minuten in de oven.
  5. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte rijst en/of een groene salade.

Variatie

Leg behalve olijven in blokjes gesneden fetakaas bovenop het gerecht. Dek af met folie en plaats de schaal in de oven. Neem in plaats van rundergehakt lamsgehakt.

Wijnadvies

In de Provence schenkt men bij de lokale Tian de witte of rosé versie van de Côtes de Provence of de Coteaux d'Aix-en-Provence (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.