Overige video's

Thaise viskoekjes met korianderrijst
Thaise viskoekjes met korianderrijst
(4)

Thaise viskoekjes met korianderrijst

Deze viskoekjes zijn verrassend lekker! In een half uur staat dit gerecht op tafel. Tip: dip de viskoekjes eens in een zoete chilisaus.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Kook de rijst. Maal de kabeljauw in een keukenmachine fijn met de currypasta, paneermeel, eieren, 1 eetlepel vissaus, limoenrasp en 1 eetlepel koriander.
  2. Snijd de sperziebonen in hele dunne plakjes en meng door het vismengsel. Maak met natte handen circa 16 viskoekjes en houd apart. Meng de overige vissaus met het limoensap, de suiker en rode peper tot een dipsaus.
  3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een brede (hapjes)pan en bak hierin de viskoekjes op middelhoge stand in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng voor het serveren de overige koriander door de rijst en serveer met de viskoekjes en saus.

Bereidingstip

Kook voor wat meer groenten extra sperziebonen bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.