Overige video's

Thaise rijstsoep met kip en champignons

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
6 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (254) Champignon (100)

Bereiden

  1. Doe de olie in een soeppan en bak hierin de stukjes kip een minuut of twee. Roer ze af en toe om.
  2. Voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe. Giet de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.
  3. Doe de rijst in de bouillon en kook deze op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Voeg na 10 minuten de kokosmelk en plakjes champignon toe. Schep de soep in kommen zodra de rijst gaar is.
  5. Giet in elke kom een klein scheutje sojasaus. Strooi wat fijngehakte koriander op de soep.

Bereidingstip

In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van nam pla, een vissaus. O.a. verkrijgbaar bij de toko.

In plaats van sojasaus kan aan deze soep tijdens het koken een scheutje nam pla worden toegevoegd. Ook kan de sojasaus worden vervangen door 'oyster sauce'; deze wordt gemaakt van soja en oesterextract.

Voor liefhebbers van pittige gerechten kan aan deze soep een in dunne ringen gesneden rood pepertje worden toegevoegd.

Variatie

In plaats van fijngesneden koriander kun je dit gerecht ook garneren met fijngehakte peterselie.

Wijnadvies

Elzasser Riesling of Pinot Blanc, Italiaanse Pinot Grigio of een Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc. Serveer ze rond 8°C.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
6 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (254) Champignon (100)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.