Overige video's

Thaise rijstschotel met garnalen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Hoofdingrediënten Hollandse garnaal (45)

Bereiden

  1. Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper.
  2. Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen.
  3. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, het kerriepoeder, de doperwten en de gekookte rijst erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  4. Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.

Variatie

Presenteer er een bakje sojasaus bij, waaraan wat citroenrasp is toegevoegd. Vervang doperwten door peultjes, in repen. Neem in plaats van garnalen surimi of reepjes ham.

Wijnadvies

Bij de Oriëntaalse keuken past de Elzas goed: Arthur Metz Riesling of Pinot Gris. Ook een iets zoetere Duitse Lizard Riesling zal smaken. Rosédrinkers kunnen kiezen voor Jean Sablenay of Berg Schaduw.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Hoofdingrediënten Hollandse garnaal (45)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.