Overige video's

Thaise mosselpan

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
14 g

Bereiden

  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Kook de sugarsnaps 2-3 minuten en giet ze af.
  3. Verhit de olie in een zeer ruime mossel- of soeppan en fruit hierin de ui.
  4. Schep de currypasta erdoor en voeg de paprika, broccoli, sugarsnaps, kokosmelk en mosselen toe.Kook zachtjes circa 6 minuten tot de mosselen open zijn. Schep tussendoor om met een schuimspaan.
  5. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met koriander.

Bereidingstip

Niet zo'n grote pan? Maak dit gerecht dan in twee delen.

Liever de Hollandse mosselpan? Bak daarvoor 125 gram gerookte spekblokjes, 1 gesnipperde ui, 1 wortel in blokjes, stukjes bleekselderij of prei. Voeg een scheut witte wijn, bier, bouillon of water toe en kook de mosselen erin.

Vervang de broccoli door reepjes paksoi en sugarsnaps door peultjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.