Overige video's

Thaise kippensoep met kokos en koriander

Zin in soep, maar wil je weer eens wat anders? Ga voor deze Thaise kippensoep met kokos en koriander. Lekker licht als voorgerecht, of met veel ingrediënten als maaltijdsoep.
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in circa 3 minuten.
  2. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.
  3. Rasp van de helft van de limoen de schil en pers de hele vrucht (ca. 4 eetlepels sap). Breng de soep op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus.
  4. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.

Bereidingstip

Voeg als laatste mie toe voor een stevige maaltijdsoep.

De Thaise vissaus kun je ook weglaten, of eventueel vervangen door een reepje ansjovis.

Wijnadvies

Kies voor fris wit. Met een klein zoetje de Lizard Riesling. Wat droger is Sauvignon Blanc van Sea Breeze, Berg Schaduw of Qué Mas.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.