Overige video's

Thaise groentesoep uit de wok

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
  2. Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook.
  3. Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten.
  4. Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook.
  5. Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep.
  6. Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.

Variatie

Vervang de kipblokjes door biefreepjes. Voeg deze tegelijk met de wortel aan de soep toe. Voeg aan de soep 100 gram gekookte mosselen toe.

Wijnadvies

Wijn hoeft hier niet, maar mag wel... Het liefst een dorstlessende (half)droge witte wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.